Creamy Baked Macaroni and Cheese
A bakéd mac and chéésé récipé that is rich and créamy, but can bé madé ahéad of timé and thrown in thé ovén whén guésts arrivé.
Creamy Baked Macaroni and Cheese
Ingredients
- 16 ouncés macaroni
- ⅓ cup buttér
- ⅓ cup flour
- ½ tsp whité péppér
- ½ tsp salt
- ⅛ tsp cayénné péppér
- 3½ cups 2% milk
- 8 ouncés médium chéddar chéésé, shréddéd
- 8 ouncés éxtra sharp chéddar chéésé, shréddéd
Instructions
- Préhéat thé ovén to 375 dégréés F.
- Bring a largé pot of saltéd watér to a boil. Add thé macaroni, cook for 8 - 9 minutés. Strain and sét asidé.
- In a héavy-bottoméd largé pot ovér médium héat, mélt thé buttér.
- Sprinklé thé flour, whité péppér, salt, and cayénné péppér ovér thé méltéd buttér, whisking until smooth.
- Stir in thé milk ½ cup at a timé ( féél fréé to éyéball it ), only adding thé néxt half cup oncé thé prévious oné has béén incorporatéd éntirély.
- Add all of thé médium chéddar chéésé and half of thé éxtra sharp chéddar chéésé, stir into thé milk/flour saucé until méltéd. Stir in thé macaroni.
- Pour into a 2 quart baking dish. Top with thé rémaining éxtra sharp chéddar chéésé.
- Baké at 375 F for 30 minutés.
Receipes Adapted From >>> basilandbubbly.com
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